sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Altfel de politica







   Am participt aseara la Intilnrea traditionala numita" Receptia de Anul Nou "a colegilor mei de la FDP ,la Dominohaus in Reutlingen.Structurile de baza ale acestui partid sint foarte sanatase,oamenii minunati.
Mai ales aici la noi in Baden-Württemberg,unde lumea este inca in ordine.Adica fara criminalitate,cu o cota de somaj de 3,4%.
   Au fost multi invitati de seama ,dar oaspetele de onoare a fost Ernst Burgbacher,Ministru Secretar de Stat la Ministerul industriei si technologiei.Este o traducere aproximativa a functiei dinsului.
Datele expuse au fost impresionante:Liberalii sint la guvernare de multa vreme si detin vreo 7 ministere!
Somajul este in Germania in jur de 4%,cum nu a mai fost din 1991!Adica 41 de milioane de oameni muncesc in Germania,si nu uitati ca aici exista o populatie de tip imbatrinit!In rindul tineretului sint doar 3,4% someri,in timp ce in Franta sint 25%,iar in Spania peste 40%.Germanii  platesc 71 de miliarde impozite,in timp ce grecii fura propriul stat de 15 miliarde de Euro !In timp ce  englezii au atins cota maxima de datorii in bilioane,au germanii 35 de miliarde anul asta profit.

Pentru ca telul lor, din punct de vedere liberal se cheama:Wachstum(dezvoltare),Wohlstand(bunastare)!

Ma intreb cu uimire DE CE nu profita politica romaneasca de cei 750.000 de cetateni veniti din Romania  care traiesc aici si nu apropie reletiile de colaborare mai mult ,ca sa ne mearga si noua bine?Eu sint convinsa ca romanul este mai istet ca grecul....uitati-va cite eforturi extraordinare a facut in 20 de ani ,construind o democratie din ...nimic,inghitind 2milioane de comunisti cu carnete de partid si punind pe picioare- asa cum s-a putut- o economie diametral opusa celei de pina in 1989!
Noi vrem sa traim in Europa cu popoarele ei,de ce asteapta romanii de pe vremea bunicilor "sa vina americanii"?
Sper ca Romania sa se reorienteze si sa devina mai mult pro-germana!Noi nu avem nevoie de sisteme mafiote ,ordinea germana ne-ar face bine !si reteta lor de succes!
Dar momentan sintem la faza de "curatire" si nu numai.... a zapezii!Acesta este drumul bun...restul se poate imbunatati!

Un comentariu: