joi, 19 iulie 2012

Nihil sine deo!

Pornind de la citatul care intre timp ramane providential:


"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

al Regelui Mihai, rostit in Parlamentul Romaniei, cu ocazia aniversarii a 90 de ani a MS, constat cu emotie si in acelasi timp cu satisfactie, ca un alt eveniment nu a trecut neobservat zilele acestea.
Am sarbatorit zilele trecute aniversarea a 85 de ani de la urcarea pe tron a Regelui-Copil, Mihai I. Ceea ce avea sa vina dupa acest eveniment, este bine cunoscut tuturor celor care si-au insusit temeinic cunostintele despre istoria romanilor. Faptul ca aceasta aniversare a fost apreciata atat de intens, m-a indemnat sa cred ca sunt sanse pentru revenirea la normalitate. Luni seara, la Ateneul Roman din Bucuresti, reprezentatii Casei Regale, ASR Principesa Margareta si ASR Principele Radu, alaturi de inalti demnitari ai statului, au dat curs invitatiei Doamnei Marilena Rotaru, spre a viziona in avanpremiera filmul dedicat acestui eveniment de exceptie.
In aceeasi masura am avut, cu doua luni in urma, privilegiul si mandria de a fi partasa, ce-i drept doar virtual, la recunostinta oferita de MS Regina Elisabeta a II-a, cu ocazia aniversarii Sale a 60 de ani de domnie, asezandu-l pe Regele Mihai la dreapta Sa in fotografia oficiala cu monarhi din lumea intreaga. Reactiile pozitive, venite de pe toate colturile mapamondului, nu au intarziat sa apara. A fost o satisfactie pentru noi toti, iar respectul pentru monarhie a fost redat asa cum se cuvine.
De aici pornind, afirm ca Regele Mihai si implicit Monarhia, reprezinta normalitatea, pe care cu totii ne-o dorim si ca o viziune pe termen indelungat poate fi garantata doar prin Regalitate.
Romania inca mai are un Rege, care trebuie repus in drepturi.
Nihil sine Deo ! Nihil sine Rex !

Monika Lungu

Membru al Uniunii liberale romano-germane

2 comentarii:

  1. ei ,,,are ,,,dar e de 90 de ani si noi santem republica ,,,de multi ani ,,,monarhia nu a fost totusi numai lapte si miere ,,respectam ex -regele ,,pe care l-am avut findca face parte din istoria noastra asa cum basescu va fi uitat curand si pe vecie ,,ramane sa facem ani buni curat dupa el ,,, dar asta e ,,,daca regele ar fi avut 20 de ani cu asa educatie pe care o are ,,,nu am fi stat noi ca popor pe ganduri si l-am fi ales dar asa ,.,,,,,totusi poporul nu mai vrea monarhie ,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere