sâmbătă, 18 februarie 2012

Intalnire la Tübingen cu Ramona Manescu - europarlamentar PNL
 

Ieri, la initiativa doamnei doctor Liliane Michels, directoarea Policlinicii de pediatrie ORL, foniatrie si pedaudiologie Tübingen, originara din Dr.Tr. Severin, presedinta Clubului Liberal Reutligen, a avut loc  o intalnire a reprezentantilor diasporei locale (romani, sasi, alte nationalitati) cu europarlamentarul Ramona Manescu. S-a discutat despre finantarea programelor prin Fondul Social European, fond destinat imbunatatirii nivelului de trai prin reconversie profesionala şi care ar trebui sa ofere perspective mai bune pentru obţinerea unui loc de muncă.
Un studiu al companiei de audit si consultanta KPMG arata ca Romania a obtinut pana la sfarsitul anului trecut plati efective de numai 1,5 miliarde euro (7%) din bugetul total de 23,3 miliarde euro, disponibil in perioada 2007-2013 prin sapte Programe Operationale, de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul de Coeziune si Fondul Social European.
La intalnire au participat persoane interesate de accesarea acestor fonduri si de a investi in Romania,dar care se confrunta cu dificultati legate de birocratie, coruptie precum si cu sentimentul dezolant ca nu sunt sprijinite de autoritatile locale si factorii de decizie in implemantarea proiectelor lor.

Europarlamentarul Ramona Manescu a mentionat principalele motive pentru care absorbtia fondurilor europene este un esec rasunator al  Romaniei si a decalarat intentia ei de a-i  sprijini pe romanii din diaspora care doresc sa investeasca in tara prin toate mijloacele de care dispune.


La intilnire a participat si domnul  profesor universitar H.P Zenner, directorul clinicii ORL Tübingen, unde d-na doctor Liliane Michels conduce sectia de foniatrie si pedaudiologie. Cei doi  participa de peste 10 ani la un proiect bilateral sustinut de Centrul National de Cercetare, schimb de experienta si technologie si de instruire a medicilor din Romania. Amandoi sunt sustinatori convinsi ai Uniunii Europene, care aduce avantaje pentru toate tarile membre, s-au  declarat foarte multumiti de colaborarea cu medicii romani care sunt la fel de bine pregatiti si priceputi ca si medicii francezi sau germani. Dansii  doresc sa continue aceasta traditie si sa se implice in continuare in formarea personalului medical de specialitate, precum si in alte proiecte relationate Romania si medicii romani.Dr.med. Liliane Michels a vobit de asemenea despre rolul expatriatilor si organizatiilor in care pot actiona acestia  pe teritoriul german si  romanesc. D-na doctor  Michels  romanca, originara din Dr.Tr.Severin cat si Europarlamenetarul Ramona Manescu si-au aratat ingrijoararea fata de situatia grava  privind  absortia de fonduri europene si intentioneaza sustinerea tuturor celor interesati de acest aspect atat din diaspora cat si din tara.

Dana Codres, economist
Presedinta Clubului Liberal Karlsruhe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu