vineri, 2 decembrie 2011

Liberalen-Treff in Korntal - Münchingen





Pe 2 decembrie 2011 a avut loc - la initiativa d-lui Hans-Reinhardt Benning, Vicepresedinte al Clubului Liberal Reutlingen - intilnirea dintre consiliul de conducere al Clubului Reutlingen format din Dan Strambu -membru coordonator, Cristina Schuster -secretar, Reinhardt Benning - vicepresedinte si Liliane Michels -Presedinte, cu membri ai Forumului romano-german de la Stuttgart (Sanela Ianchici ), precum si cu diferiti ingineri, membri ai diferitelor trusturi de constructii (Dipl-ing Sajnovits Detlef), ingineri economisti din imobiliare (Karl-Heinz Mauser), cu Dr. Henryk Ditchen (filolog, inginer si economist- care a organizat de fapt intilnirea noastra), angajati ai bancilor si altii. Cu exceptia a doua persoane, cei prezenti au fost de origine romana, cu cetatenie dubla. Exceptiile au fost svabi de aici din landul Baden -Württemberg, invitati speciali.
Intilnirea a avut in program doua parti:

A) Prezentarea Clubului Liberal Reutlingen, rolul lui in politica externa a PNL, informatii despre PNL (numar de membri, rezultate in alegerile trecute - programul pentru viitor, alegerile din 2012, relatiile cu liberalii germani,s ituatia politica actuala din Romania, formarea de noi cluburi liberale)
Interesele celor prezenti au fost vadite: avem un voluntar pentru un club nou in Düsseldorf. La Stuttgart d-na Ianchici va ajuta la organizarea unei intilniri cu romanii interesati de politica liberala, cu sustinerea de prezentari pe teme politice stabilite dinainte.
Cuprinsi de entuziasmul nostru, cei doi svabi autentici de aici din land s-au oferit sa imparta cereri de adeziune romanilor cunoscuti din zona Sindelfingen care lucreaza la Mercedes si sa faca reclama in continuare Romaniei. Nu intimplator! D-l Ditchen si-a petrecut concediul in tara noastra si ne-a prezentat imagini impresionante din Maramures, Bucovina, Dobrogea, Transilvania si Bucuresti.

B) A doua parte a intrunirii a cuprins sedinta consiliului de conducere, deschisa - dupa modelul german - tuturor celor interesati. S-au stabilit urmatoarele:
- intruniri lunare la termen fix.
- locul acestor intrunirii va fi mereu schimbat, ca alegatorii sa poata fi vizitati "acasa" si sa se poata implica mai usor!
- stabilirea programului de lucru, a temelor si referentilor pentru urmatoarele sase luni si publicarea lor pe site-ul clubului.
- imbunatatirea site-ului existent ca grafica si continut.
- impartirea de flyere la universitati, bibloteci, magazine cu specific romanesc etc.

A fost o intilnire reusita, s-au stabilit  noi contacte, s-au schimbat adrese.
Urmatoarea intilnire va avea loc la Stuttgart, intr-o locatie cu specific romanesc! Data si locatia le veti afla la timp!

Dr.med.Liliane Michels
Presedinte Club liberal Reutlingen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu