duminică, 29 aprilie 2012

Liberalen auf der Burg Hohenzollern
Am fost incurajati de ambele parti -romana si germana-sa ne sustinem reciproc si sa colaboram.

In acest context am dat curs invitatiei colegilor liberali germani si ne-am intilnit la castelul Hohenzollern ,in landul Baden-Württemberg.Am fost aproape in numar egal.Colegii nostrii si-au adus si copii.A fost organizat pentru ei un program special.
Asa ca noi am putut asculta si discuta in liniste despre dezvoltarea economica,banii pentru cei care au copii,pachetele de salvare si nu in ultimul rind despre programele de austeritate,problema taxelor fiscale a celor ce depun banii in bancile elvetiene.
Invitati au fost Pascal Kober,membru al parlamentului german si Judith Skudelny,deasemenea parlamentara Ambii reprezinta liberalii germani din Landul Baden-Württemberg (sudul Germaniei,regiunea  industriei Mercedes si Porsche,a industriei textile ,unul dintre cele mai bogate ,cu 8 milioane de locuitori si 8 universitati).
S-a mentionat inca odata ca aici merg lucrurile bine pt ca ei au inceput sa economiseasca din timp ,incepind cu anul 2000 (salariile au crescut minimal in acesat perioada.),ca nu este un cadou de la Dumnezeu bunastarea lor.
Apoi a avut loc vizitarea castelului in prezenta unui expert in istorie ,care spre mindria noastra ne-a aratat imortalizat pe peretele alocat dinastiei Hohenzollern o buna parte a membrilor  familiei Regale de Romania.

Noi am fost relaxati ,inca euforizati de faptul ca de 24 de ore,liberalii romani se afla la guvernare.
Ca in visele  frumoase in care daca iti doresti ceva cu dinadinsul si mai si faci ceva pentru asta -ti se implineste.

Acum ca ne-am trezit oarecum la realitate incepe greul,munca sustinuta.Desi multi nu percep ca atare- Partidul National Liberal Roman este un partid puternic,care a facut o opozitie de calitate si acum culege roadele.Traind aici avem un mod de comparatie si posibilitatea unui feedback.Ne simtim bine aici ca liberali.
Urmatorul tel  este ca primului presedinte liberal sa ajunga in fruntea tarii.Doar asta au cerut si oamenii in piata Universitatii. "Jos" si "anticipate".Stiu ei de ce...


Dr.med.Liliane Michels
Presedinte Club Liberal Reutlingen
Coordonator al  Cluburilor  Liberale din Germania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu