duminică, 13 noiembrie 2011

FDP-Lectie de demnitate:Frankfurt 12-13 Noiembrie 2011






Die FDP/ Freie Demokratische Partei,adica Partidul  liberal german numara 66.ooo de membri.Desi este un partid mic,datorita politicii sale de calitate, a fost mereu la guvernare.Si acum guverneaza impreuna cu crestin- democratii /CDU,partidul d-nei Merkel.Ministerele:de externe,al justitiei,educatiei si invatamintului , sanatatii,economiei sint in miinile lor.Philipp Rössler ,medic militar,copil adoptat ,de origine vietnameza  este vice cancelar si ministrul economiei!Totodata este  seful partidului!Germanilor le merge bine:au sub 3 milioane de someri la o populatie de 80 de milioane,salariile cresc,aici nu se simte nici o criza...este si meritul liberalilor,tarii ii merge mai bine decit in timpul marii coalitii.
Numai liberalilor nu le merge asa de bine,au avut ghinion:scandalul cu Stuttgart 21,Fukushima si unele promisiuni neimplinite au fost taxate de alegatori:  in unele landuri au fost exclusi de la guvernare...de asta s-au adunat astazi intr-un congres extra-ordinar!Sint toti de fata:Hans Dietrich Genscher,Klaus Kinkel -fosti si actuali corifei ai partidului.
Mai intii au precizat clar ca ei sint un partid de DREAPTA,care nu accepta stinga socialista care planifica in cincinale ce au oamenii de facut!Nu sint de acord  nici cu poilitica verzilor-un partid nihilist -:spun la toate nu: fumatului,energiei atomice,mersului cu masina....la orice spun nu!Nici politica bontilor de la CDU nu este intotdeauna  pe placul lor.
Compromise sint pt. liberalii germani de neinchipuit,mai bine trec in opozitie,desi nu asta este intentia lor.S-a pus accentul inca odata  pe valorile liberale : libera economie de piata, siguranta sociala,reducerea fiscalitatii.Educatia si invatamintul sint preocuparile  lor de baza-ei ofera cele mai multe burse.Sloganul lor este "Nu conteaza de unde vii (de unde te tragi),conteaza cine esti!"adica ofera fiecaruia sanse de reusita,indiferent de originea sociala...
 .Liberalii germani se pronunta raspicat PRO EUROPA,dar cei care nu sint capabili sa isi administreze bugetul propriu,trebuie sanctionati dupa reguli clare.Este ridicol ca pe nemti nu i-a intrebat nimeni daca sint de acord sa plateasca datoriile altora-in schimb grecii se intreaba singuri daca sint de acord sa fie ajutati....
    A fost o zi si jumatate plina de discutii,discursuri atmosfera fulminanta:s-au spus lucrurilor pe nume,s-au ridicat de la pamint hotariti sa lupte solidari mai departe: fara patetisme,demagogii,certuri sau insulte -disciplinati ,cu planuri concrete!
   Au avut invitat pe seful liberalilor olandezi ,un ministru care le-a spus ca pot fi mindri de tara lor!au o colaborare foarte buna cu olandezii-dar si cu cei  din Ungaria,Cehia etc.de unde au avut invitati.Data viitoare voi avea grija sa vina si oaspeti de la noi!!!
Am stabilit contacte foarte bune:de la ministrii secretari de stat pina la virf...mai mult nu va spun deocamdata!
    Cam asta ar fi foarte pe scurt!Petrecerea de aseara intre palmieri adevarati -a fost deosebita :peste 1000 de participanti,organizarea impecabila-puteai auzi si vedea pe vorbitori oriunde te aflai....
    Mult succes liberalilor germani!

Liliane Michels

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu