joi, 8 decembrie 2011

Centrul este liber - SPD, Verzii si Piratii se muta spre stanga

 Scrisoare a secretarului general al liberalilor germani FDP, catre membri FDP

Mijlocul este liber - SPD, Verzii si Pritatii se muta la stanga

Stimata Doamna Dr. Michels,

Centrul este liber pentru FDP - acest lucru este evident dupa congresele SPD, al Verzilor si al partidului Piratilor. Mediile de comunicare au relatat doar foarte sporadic comentariile si aprecierile noastrea. Nu toti membrii nostri viziteaza in mod regulat site-ul nostru pe internet. De aceea ma adresez astazi direct Dvs., pentru ca FDP trebuie sa scoata in evidenta alternativele politice pentru Germania.

Social-democratii au ajuns de la "Noul Centru" din nou la vechea stanga. SPD-ul lui Gabriel considera ca este just daca angajatii calificati si clasa de mijloc sunt nevoite sa dea statului mai mult decat jumatatea veniturilor (impozit pe venit plus impozitul de solidaritate cu landurile estice). Sa fii obligat sa dai mai mult din veniturile propriei tale performante decat ai voie sa pastrezi este contrariul impozitarii juste.
Si mijlocul muncitor trebuie sa sangereze, pentru ca contributiile pentru sistemul de pensii pot creste pana la 24%., in urma planului SPD, asa cum a trebuit sa recunoasca Olaf Scholz.
Sigmar Gabriel doreste sa blocheze in Bundesrat reducerea "progresiunii reci" (faptul ca in urma unei majorari salariale cineva poate sa ramana cu acelasi salar net), propusa de FDP. Clasa de mijloc este mulsa temeinic, iar SPD-ul vrea sa taie pe sest si de la cei cu venituri mic. Din cauza pericolelor pentru cresterea economica si pentru locurile de munca, fostul cancelar federal al SPD, Gerhard Schröder, a comentat planurile partidului sau cu un singur cuvant: "gresite". Aici are dreptate.

Guvernul federal a creat astazi premisele ca statul sa renunte la venituri din impozite adictionale in valoare de 6 miliarde de euro. Aceasta este contributia noastra pentru justetea fiscala. In anul 2013, o familie de patru persoane cu doua venituri medii, va avea venituri nete cu 1.200 de Euro mai mari decat in anul 2009.

Partidul Piratilor a luat prin deciziile congresului ei un curs de "tare la babord". Anarhie in lumea online-ului, Lafontaine in lumea offline. renutnarea la obligatia de a munci ca somer si venitul minim de baza garantat, asta inseamna o pensie din nastere. Piratii reprezinta mentalitatea "totul pe gratis": a trai pe gratis, a folosi gratis mijloacele de transport in comun, a copia pe gratis materiale in internet.  Cat costa toate acestea si cine plateste? Totuna, spunea un delegat, Germania ar fi o tara putred de bogata. Libertatea, pentru Pirati isneamna libertatea costurilor, libertatea de a nu avea obligatii, libertatea de a nu a avea raspundere. In acest context se potriveste hotararea lor de a legaliza drogurile. Pentru noi libertatea inseamna preluarea responsabilitatii - pentru noi si pentru altii.

La mijlocul perioadei legislative diferentele dintre partidele devin evidente. Este mare nevoie de FDP ca avocat al economiei de piata sociale, al principiului performatei, al clasei de mijloc muncitoare din Germania.

Cu salutari prietenoase,
Al Dvs. Christian Lindner,
membru al Budestag-ului si secretar-general al FDP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu