joi, 4 august 2011

Sectia de votare din Stuttgart - Consulatul Roman din Stuttgart

Cetatenii romani cu domiciliul stabil in Germania care se afla in partea sud-vestica a Germaniei pot vota la Consulatul Onorific al Romaniei din Stuttgart in cadrul alegerilor parlamentare, prezidentiale, europarlamentare si a referendumurilor. Alte sectii de votare se afla la München si Bonn (pe langa cele de la Hamburg si Berlin). Astfel, se poate spune ca pentru romanii din Baden-Württemberg, sudul landurilor Rheinland-Pfalz si Hessen, si vestul landului Bayern, sectia de votare din Stuttgart este cea mai accesibila.

Ea se afla in inima Stuttgartului, la adresa Schellingstr. 9, aproape de Hauptbahnhof (gara principala), Königsstrasse si Universitate (numarul de telefon este 0711 1222791). In imediata vecinatate se afla Theodor Heuss Strasse, Börse/Bursa, si sediul L-Bank. In ziua votului, un drapel mare al Romaniei este arborat in fata consulatului. Locatia exacta o gasiti in imaginea de mai jos.




La primul tur al alegerilor prezidentiale din 2009, candidatul liberal Crin Antonescu a obtinut la sectia de votare din Stuttgart 26% din voturi, cu mult peste rezultatul obtinut in Romania. La nivel national rezultatul a fost de 20%, iar la nivelul sectiilor de votare din afara Romaniei a fost de 17%. In Germania Crin Antonescu a fost votat de 32% dintre alegatori, iar in sectia de votare de la Berlin de 40%.


Transildania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu